πήγαμε-είδαμε-κάναμε


Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε όλους τους υπαλλήλους στις τεχνικές υπηρεσίες Δήμου Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που αποκατέστησαν τον εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό του κτηρίου. Τώρα αισθανόμαστε πιο ασφαλείς  και σίγουροι. Σας ευχαριστούμε για την καλή δουλειά και την άμεση ανταπόκριση. 12 Oκτωβρίου 2016, επίσκεψη του σχολείου στην έκθεση: 

"Ο Νέλσον και η εποχή του"
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες εκτός Μεγάλης Βρετανίας συλλογές που σχετίζονται με τη ναυτική δράση, την προσωπική ζωή και τον θάνατο του άγγλου Ναυάρχου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται ορισμένα από τα σπουδαιότερα αντικείμενα αυτής της συλλογής: ιδιόχειρες επιστολές του, κάποιες από τις οποίες απευθύνονται στην ερωμένη του, Lady Emma Hamilton, αποκόμματα από εφημερίδες της εποχής που αναφέρονται στα κατορθώματά του, αλλά και ένα ιδιαίτερο σκεύος, το μαχαιροπίρουνο που χρησιμοποιούσε ο Nelson μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού. Επίσης, εκτίθενται αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν εν πλω κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, όργανα πλοήγησης, ιατρικά εργαλεία και κοκάλινα μοντέλα πλοίων, έργα γάλλων αιχμαλώτων των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Η έκθεση οργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.14 Ιανουαρίου 2016, επίσκεψη του σχολείου στην έκθεση: "Η Ρόδος στον Ψυχρό Πόλεμο-Το USCGC Courier & Η Φωνή της Αμερικής
Από το 1952 έως το 1964 το λιμάνι της Ρόδου φιλοξενούσε ένα ξεχωριστό πλοίο: το Σκάφος Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USCGC) ‘Courier’. Το ‘Courier’ μετέφερε το μεγαλύτερο ραδιοπομπό που είχε ποτέ εγκατασταθεί σε πλοίο και που μετέδιδε το πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής στις χώρες πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου. Ακριβώς 63 χρόνια πριν, στις 7 Σεπτεμβρίου 1952, οι μεταδόσεις ξεκίνησαν. Κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων δημιουργήθηκαν πολλές φιλίες μεταξύ των Αμερικανών, που ζούσαν και εργάζονταν στη Ρόδο, και των κατοίκων του νησιού. Δεκάδες από εκείνες τις φιλίες κατέλεξαν ακόμα και σε γάμο.
Η έκθεση “Η Ρόδος στον Ψυχρό Πόλεμο - Το USCGC Courier & Η Φωνή της Αμερικής” αφορά το Courier, το προσωπικό του και τη Ρόδο την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τα ήσυχα μεταπολεμικά χρόνια πριν ο τουρισμός αλλάξει τη μοίρα του νησιού μας. Όμως πάνω απ’ όλα παρουσιάζει την κοινή κληρονομιά μεταξύ Ρόδου και ΗΠΑ και τη διαρκή φιλία των Ροδιτών με τους Αμερικανούς.

23 Δεκεμβρίου 2015
Χρόνια Πολλά από το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου


21 Δεκεμβρίου 2015, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου,
Όταν ο Άγιος Βασίλης έπεσε στη ΓηΟμιλία για την Παχυσαρκία-Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στο AIDS


Βιωματική δράση από το κέντρο πρόληψης "ΔΙΟΔΟΣ" ΡΟΔΟΥ (κέντρο των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ). Τρεις υπεύθυνοι της ΔΙΟΔΟΥ και μία ακροάτρια, πραγματοποίησαν σε τρεις ηλικιακές ομάδες (-20, 20-30, 30+) δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στο AIDS, την 1η Δεκεμβρίου


Βράβευση αριστούχων σχ. έτους 2014-2015Βράβευση αριστούχων σχολικού έτους 2014-2015 και παράδοση σημαίας στη σημαιοφόρο κα Πουλιού Νίκη (ανάμεσα στους αριστούχους κους Παναγιώτη Αναστασά και Παναγιώτη Σφυρίου και διδάσκοντες).


23 Οκτωβρίου 2015, επίσκεψη στην έκθεση του Λούβρου
«Ρόδος, η πύλη της Ανατολής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου


Το Μουσείο του Λούβρου έχει αποστείλει στη Ρόδο 48 συνολικά ευρήματα. Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης: Η αρχαιολογική έρευνα της Ρόδου, Η Ρόδος τόπος ανταλλαγών και Τα ροδιακά εργαστήρια
5 Οκτωβρίου 2015, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βενετοκλείου, το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο παρακολούθησε την ομιλία του Σπύρου Συρόπουλου (Αναπληρωτής Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, Πανεπιστημίου Αιγαίου).


Αφίσες από διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε το Εσπερινό Γυμνάσιο Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου